29. september 2014 · Reacties uitgeschakeld voor Veiligheidshamer en brandblusser in de auto · Categories: Auto

Iedereen wilt veilig op de weg kunnen rijden, maar toch willen er nog wel eens wat ongelukken voorkomen. Ga goed voorbereid op pad en zorg dat je ook bij een ongeluk weet wat je moet doen. Als je bijvoorbeeld te water raakt, komt een veiligheidshamer goed van pas. Hiermee kan je snel de ramen intikken en kan je direct de auto uit klimmen. Vaak is het onmogelijk om onderwater de duren open te maken. Vooral als je in een kleine sloot belandt, is het vaak onmogelijk de autodeuren open te doen.
Snij je gordel door

Als je eenmaal te water raakt, raak je volledig in paniek. Zorg ervoor dat je rustig blijft, ook al is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo kom je het snelst de auto uit. Aan vrijwel elke veiligheidshamer zit ook een snijkant. Hiermee kan je eenvoudig en snel je gordel doorsnijden. Onderwater kan je vaak niet goed bij je gordel en dus is het doorsnijden het eenvoudigst. Na het inslaan van je autoruit komt er uiteraard veel water de auto in. Schrik hier niet van, want hierdoor kom je het snelst weer boven.

Veiligheidshamer voorin en achterin.

Je doet er verstandig aan om een veiligheidshamer voorin en achterin de auto te hebben. Zo kunnen de personen die zich achterin de auto bevinden ook snel de auto verlaten. In de nieuwste auto’s bevindt zich standaard een hamertje voorin de auto. Deze zal je dan ook vaak in het midden vinden. Weet voordat je gaat rijden waar de hamers zich bevinden. Hierdoor kan je binnen luttele seconde de hamer pakken en de auto verlaten.

Brandblusser in de auto.

Een brandblusser in de auto kan erg handig zijn. Niemand gaat er vanuit dat er een brand ontstaat in de auto, maar het komt wel eens voor. Met een brandblusser bij de hand kan je een klein brandje snel doven en er zo voor zorgen dat niet heel de wagen uitbrandt. Brandjes kunnen bij het dashboard ontstaat en met een kleine brandblusser kan deze snel gedoofd worden.

Brandblusser met 2 liter inhoud.

Kleine brandblussers kunnen echter geen brand onder de motorkap voorkomen. Met een brandblusser die een inhoud van minimaal 2 liter schuim heeft, kan je een autobrand onder de motorkap voorkomen. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je zelf en alle inzittenden veilig zijn. Sta op gepaste afstand en wil het doven van het vuur niet lukken, zorg er dan voor dat je niet langer in de buurt van de auto blijft staan.

Comments closed