22. januari 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Eigenaar van een auto achterhalen via het kenteken · Categories: Auto

Elke in Nederland rijdende auto staat geregistreerd in de database van het RDW. Indien er een voertuig zoals een auto, motor, camper op uw naam staat dan kunt u ervan uitgaan dat deze informatie bij het RDW bekend is. Het RDW is 9 jaar begonnen met het digitaliseren van de geschiedenis van het aantal jaren. Middels een rdw check> kunt u dus het aantal eigenaren van een auto achterhalen via het kenteken.

Waarom zou ik de RDW voertuiggegevens willen zien?

Een terechte vraag die we hier op http://www.Autobedrijfcuppers.nl/ vaak horen. In 2014 hebben we al eens een bericht gewijd aan het opvragen van RDW voertuiggegevens. Daarin zijn we kort ingegaan op het doen van een kentekencheck alvorens we uitweiden aan het fysiek beoordelen van een auto die je wilt kopen. Dit artikel is dan ook bedoeld om meer informatie te geven over een kentekencheck in het algemeen en wat je er mee kunt doen in het bijzonder. Een aantal zaken die je kunt doen door een kenteken na te trekken:

 • U bent het vrijwaringsbewijs verloren en hebt deze nodig voor bijvoorbeeld het overschrijven van de auto.
 • U heeft interesse in het kopen van een occasion en wilt meer informatie over de technische achtergrond
 • U wilt het aantal eigenaren achterhalen via het kenteken
 • U wilt het schadeverleden van de auto controleren
 • Bovenstaande informatie kan heel waardevol zijn. Via internet zijn er dan ook veel diensten waarbij u de autohistorie kunt opvragen. Bij het RDW zelf bijvoorbeeld is het mogelijk om de voertuiggegevens op te vragen. Wilt u ook daadwerkelijk de geschiedenis van de auto checken? Dan volstaat het RDW helaas niet. Daarvoor moet u zijn bij een gespecialiseerde online aanbieder. Via deze website kunt u wel de eigenaar van de auto achterhalen via het kenteken.

  Andere mogelijkheden van de RDW kentekencheck

  Een kenteken natrekken is niet alleen geschikt om de autohistorie te achterhalen, er kan namelijk veel meer mee worden gedaan. Wat dan hoor ik u denken?

 • De voertuigen die op uw naam staan controleren. Zo kunt u bekijken of er niet wordt gefraudeerd met uw persoonsgegevens. Dit kan gratis
 • De voertuigen die de afgelopen negen jaar op uw naam hebben gestaan controleren. Dit brengt kosten met zich mee.
 • Een mooi rapport printen over het aantal eigenaren dat uw huidige auto heeft gehad. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken tijdens de verkoop van een auto.
 • De tellerstand van een auto achterhalen. Dit kan bij het RDW alleen als u de huidige eigenaar bent van de auto. De site waarnaar wij linken biedt deze mogelijkheid ook voor auto’s waar u niet de eigenaar van bent.
 • Het moge duidelijk zijn dat het natrekken van een kenteken in vele situaties van pas kan komen. Beslis zelf of u genoeg heeft aan een gratis RDW check of een iets uitgebreidere.

  Comments closed