02. mei 2016 · Reacties uitgeschakeld voor Berekenen van BPM voor een gebruikte auto · Categories: Auto

Als je een gebruikte auto aanschaft, bijvoorbeeld vanuit het buitenland, dan betaal je daar nog steeds belasting voor personenauto’s en motorrijtuigen voor, oftewel BPM. De hoogte van BPM is afhankelijk van verschillende factoren en er is geen simpele vuistregel om de BPM te bereken voor een gebruikte auto. Je kunt de BPM voor je gebruikte auto laten berekenen door de Belastingdienst, maar je kunt het ook zelf doen en daarmee vele honderden euro’s besparen. Je moet alleen weten hoe je dat precies moet aanpakken. Alle tips staan op deze site.

Hoe bereken je de BPM voor een gebruikte auto?

audi uit DuitslandOp internet zijn verschillende rekenmachines te vinden waarop je de BPM kunt berekenen. Het is hierbij vooral van belang dat je de juiste gegevens invult maar dat je ook goed kijkt welk formulier er gebruikt wordt. De BPM heffing veranderd elk half jaar en je mag elk formulier gebruiken voor een gebruikte auto vanaf het moment dat deze geregistreerd is. Er kunnen grote verschillen zitten qua BPM heffing per jaar, waardoor je door het gebruik van het juiste BPM formulier gemakkelijk vele honderden euro’s kunt besparen.

Welk formulier moet ik hebben voor het berekenen van mijn BPM?

Zoals al eerder is gezegd, er is geen simpele vuistregel voor het bereken van het BPM voor een gebruikte auto. Je zult hier echt even rustig voor moeten gaan zitten om het te gaan berekenen. Vind je het allemaal teveel moeite, dan laat je het door de Belastingdienst doen, maar dan is de kans groot dat je veel meer geld moet betalen dan als je er zelf mee aan de slag gaat. Je kunt altijd op één van de vele fora online om hulp vragen of eens kijken bij Easy Import.nl. Bereken op de juiste manier de BPM voor jouw gebruikte auto en zorg ervoor dat jij een hoop geld bespaard, zodat je nog meer kunt genieten van je nieuwe aankoop!

Comments closed