27. februari 2018 · Reacties uitgeschakeld voor Een auto uit Duitsland importeren: de voordelen op een rijtje · Categories: Auto

Waarom zou je een auto in Duitsland kopen die je ook gewoon in Nederland kan kopen? Waarom is dat voordeliger? Dit kunnen vragen zijn die als eerste door je hoofd schieten als je denkt aan het importeren van een auto. Toch is het iets wat steeds meer mensen doen, met als reden dat het hele fijne financiële voordelen met zich meebrengt. In dit blog staan ze op een rijtje.

Meer voor minder

Het belangrijkste financiële voordeel is dat je een tweedehands auto koopt ten opzichte van een nieuwe. Dit klinkt meteen een stuk minder aantrekkelijk, maar een ‘jong’ gebruikte auto die nog in zo goed als nieuwe staat is, verschilt eigenlijk heel weinig van een nieuwe. In Duitsland is er een enorm aanbod van deze weinig gebruikte auto’s, wat ze een stuk goedkoper maakt. Je bespaart tot wel 40% ten opzichte van dezelfde auto in Nederland. In Duitsland zijn de auto’s, ook al zijn het dezelfde modellen die hier ook worden verkocht, vaak luxer uitgerust in vergelijking met hier. Ze houden in Duitsland meer van alle extra’s die je erbij kan nemen. De standaardprijs voor een meer luxe uitrusting is daarom ook lager in Duitsland dan in Nederland. Je krijgt dus simpel gezegd meer auto voor minder.

Waarop bespaar je precies?

De reden dat tweedehands auto’s ook zo’n goede optie zijn, is omdat je hier niet nog een keer BTW over hoeft te betalen. Bij auto’s die minimaal 6.000 km op de teller hebben staan en 6 maanden oud zijn, vervalt de BTW die je in Nederland anders nogmaals zou moeten betalen. De Duitse BTW is ook nog eens 2% lager dan hier. Waar je het allermeeste op bespaart is de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen). Deze is een stuk lager bij een tweedehands auto uit Duitsland, dan bij een nieuwe auto in Nederland. Een auto importeren uit Duitsland is dus heel voordelig!

Comments closed