30. maart 2017 · Reacties uitgeschakeld voor Achteruitrijden met van zwitserland · Categories: Auto

Een achteruitrijcamera is niet het eerste waar mensen aan denken om de reis veiliger te maken. Toch is dit één van de dingen die je kunt doen om de reis veiliger te maken. Het maakt niet uit waar je naar toe gaat en het maakt ook niet uit welke auto je hebt. Elke auto kan de achteruitrijcamera wel gebruiken.

Toch is er een groep voertuigen waar een achteruitrijcamera echt uitkomst voor biedt omdat er in deze voertuigen in bepaalde situaties niet genoeg zicht is op de weg en de omgeving om zeker te weten dat de rit veilig verloopt. Denk hierbij aan campers, caravans, (bestel)busjes, bussen en vrachtauto’s. Als deze voertuigen komen makkelijker in een situatie waar ze achteruit moeten en vervolgens niet goed kunnen zien wat er achter hun op de weg afspeelt. Een achteruitrijcamera kan hen daarbij helpen.

Maar ook voor normale personenauto’s kan een achteruitrijcamera helpen om de weg een stuk veiliger te maken. Personenauto’s komen soms ook in een situatie waar ze niet goed zien wat er direct achter de auto gebeurd. Als de personenauto was ingericht met een achteruitrijcamera had dit geen problemen opgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan een paaltje die je vergeten bent.
Een achteruitrijcamera set kan in al deze gevallen en bij al deze voertuigen de weg een stuk beter begaanbaarder maken voor jou. Bij het inparkeren hoef je niet meer blind op je spiegels te vertrouwen, want de achteruitrijcamera laat de dode hoek zien. Je kunt daardoor een stuk zekerder achter je stuur zitten.

Het kopen van een achteruitrijcamera is nog wel een dingetje. Elk merk achteruitrijcamera heeft namelijk haar eigen standaarden wat betreft voeding van de camera en de monitor. Je kan dus niet een monitor van het ene merk en een camera van het andere merk. Alleen bij vanzwitserland kan dat wel omdat zij kabels hebben ontwikkeld waarmee je hun monitors en beeldschermen op die van de andere fabrikanten kan laten aansluiten.

Comments closed